Jag jobbar ibland jag med regressionsterapi – tidigare liv.

Utbildningen i regressionsterapi ingick i min Reikimaster utbildning(Hösten-99 — våren 2000).

Väldigt intressant.

Jag har jobbat med regressioner till tidigare liv sedan hösten 2000

Med hjälp av ”djup-avslappning” och olika regressionstekniker så gör klienten ett eller flera besök i sina tidigare liv.

Klienten är då djupt avslappnad, vet ju egentligen att han/hon ligger ner och vilar.
Men ser sig själv delta och göra saker, känner känslor mm.
Ungefär som i en film som man själv är medspelare i samtidigt som man kan betrakta det som sker.

Eller som att vara en av spelarna i ett dataspel, och med min hjälp kan klienten byta vy, titta på allt som sker från en annan skärm, med större överblick, lättare att se helheten.
Eller växla till en annan, med fler detaljer.

Men, det är klienten som berättar för mig om sina upplevelser, jag dokumenterar dom.
Ställer klarläggande frågor mm.

Om det är ok för klienten så betraktar vi också avslutet på det liv som klienten besöker.
Detta för att det finns många ovärderliga erfarenheter just där, när jordelivet är avslutat.


Jag spelar in regressionerna, i början på band, sedan via en digital diktafon.
Förstås bara i de fall när klienten vill ha sin regression inspelad och sparad.
Band, cd och senare valfri ljudfil, tex. som MP3 fil på ett minneskort, SSD, usb-minne.


Jag hjälper klienterna att ställa och klargöra de frågor som denne hade behov av att utforska, förstå mer av.

Ofta så besöker vi flera liv.


Under dom senaste åren så har det allt oftare hänt att klienten även hamnar i ”mellanrummet”
Det vill säga att klienten upplever sig själv som en ande, utan fysisk kropp.
Det tog en stund första gången det hände för mig att förstå att klienten inte befann sig i någon kropp utan var en ande utan fysisk kropp.

I mellanrummet – som en ande finns det många intressanta möjligheter.
Flera olika, bra verktyg som man kan använda och jobba med.

Men, det finns även upplevelser som kan verka skrämmande.
Så, man får utforska detta försiktigt och med stor varsamhet.

Regressionsterapi är ett bra komplement till andra terapiformer, tycker jag.
Det är en stor fördel om klienten har lärt sig mer om att hantera rädsla och smärta innan en regression.


Nedan är citat från en tidigare kollega, Urban Bergfelts hemsida.

Citat från ”Vanliga frågor”

Vad innebär begreppet ”regression”?
Själva ordet är grekiska och betyder ungefär ”återupplevelse”. En regression innebär att man på medvetandeplanet återgår till en tidigare upplevelse.

Betyder detta att jag är hypnotiserad?
Nej, till skillnad från djuphypnosen – i dagligt tal kort och gott kallad ”hypnos” – så är du hela tiden aktivt medveten om vad som händer och minns det även efteråt. En regression är bara en form av avslappning eller självsuggestion, och du är i ungefär samma tillstånd som när du sitter och dagdrömmer i en solig glänta i skogen, eller vaknar utvilad en söndagsmorgon och fortfarande befinner dig i det sköna gränslandet mellan sömn och vaka.

Kan då regressionen vara lika effektiv som hypnosen?
Regressionsterapin är faktiskt både snabbare och effektivare än den vanliga hypnosen! Medan en vanlig hypnosterapi pågår ett flertal gånger under lång tid, räcker det genom regressionsterapin ofta med en enda gång.

Hur kommer detta sig?
Under djuphypnosen är patienten den lyssnande parten och hypnotisören den aktiva. Patienten suggereras till att problemen är glömda, typ ”när du vaknar upp kommer du inte att minnas vad som hänt dig och kommer inte heller att påverkas negativt av det”. Detta innebär att orsaken till problemen fortfarande finns kvar, men nu istället är dolt av ett ännu tjockare lager av ”glömska” än tidigare. Problemet med detta är att eftersom just orsakerna fortfarande finns kvar så kommer de att förr eller senare återigen göra sig påminda i ditt liv.

Under regressionsterapin är det hela tiden patienten som är den aktiva parten, terapeuten är bara din guide till ditt undermedvetna. Eftersom det är du själv som lyfter upp orsakerna till problemen till ytan och eftersom du hela tiden är medveten om vad som händer så riskerar du aldrig att de kommer tillbaka till dig senare i livet. Du har gjort dig av med dem för gott!

Du har nämnt ordet regressionsterapi ett par gånger – vad är det?
Att göra enbart en regression innebär att man går tillbaka till en tidigare händelse, konstaterar vad som inträffat där och därefter avslutar regressionen. Sedan överlåter man åt sitt undermedvetna att bearbeta det man återupplevt. Detta brukar faktiskt ändå, till en viss gräns, fungera ganska bra.

Regressionsterapeuten däremot, låter dig inte enbart återuppleva en tidigare händelse, utan hjälper dig också att ringa in de verkliga orsakerna i form av händelser eller relationer. När dessa är konstaterade hjälper terapeuten dig därefter att effektivt lösa dina problem för gott så att de inte längre kommer att påverka dig i ditt liv idag.

Om du har varit indian eller kines, kung eller tiggare i ett tidigare liv kan i och för sig vara kul att veta, men det som är viktigt för att du skall kunna bli av med det som gör ditt liv svårare idag är att du får hjälp med att lösa orsakerna till dem!
Ett annat namn för regressionsterapi är djupavslappningsterapi. På engelska kallas den ”time-lapping therapy”, dvs ungefär ”överlappande verkligheter”, vilket faktiskt säger mer om terapiformen än vad de svenska orden gör.

Varför är det så viktigt att göra en regression?
Om vi varit med om en så stark händelse i t ex vår barndom, att den påverkar oss negativt i vårt liv som vuxen, räcker det inte alls att försöka minnas händelsen och kanske gråta över den. Känslorna har uppstått hos barnet och behöver därför bearbetas i barnets medvetandetillstånd!

Det var barnet som undertryckte känslan i ett försök att ”lägga locket på” den obehagliga upplevelsen och därför måste vi nu göra den bearbetning av smärtan som barnet inte gjorde då händelsen inträffade. Vi måste alltså gå tillbaka dit via regressionen för att kunna utföra den nödvändiga bearbetningen. Den kan aldrig göras på ett tillfredsställande sätt av den vuxna, logiskt tänkande, människan.

Resonemanget är precis likadant om det är någonting som inträffat i ett tidigare liv, och som var av sådan betydelse att det medför obehag i vårt liv idag. Här är det kanske ännu viktigare att gå tillbaka dit via regressionen, eftersom vi vanligen inte har några minnesbilder alls från det liv där den traumatiska, obearbetade händelsen inträffade.

Kan en regression vara farlig? Kan jag bli kvar i den tidigare händelsen?
Nej! Du kan aldrig bli kvar i en tidigare händelse som du återupplever igen. Under regressionen är du i ett avslappat tillstånd, motsvarande det du befinner dig i när du är i gränsen mellan dröm och vakenhet – eller när du sitter och drömmer i skogsgläntan.

Tänk om jag upplever så mycket otäckt att jag inte vet vad jag ska ta mig till?
Du kan aldrig någonsin uppleva mer än vad du själv kan ta hand om under terapin. Ditt undermedvetna har en begränsning som gör att allt bara släpps fram i den en takt som du själv kan bearbeta. Det som kan upplevas som negativt är att du ibland kan drömma mer än normalt under ett par nätter, eftersom du nu har mer ”råmaterial” till dina drömmar. För det mesta så upplever dock de flesta en ökad drömaktivitet som någonting enbart positivt.

Om jag har upplevt något riktigt otäckt så vill jag inte vara med om det igen!
Du upplever det på nytt, men inte med samma intensitet som då. Dessutom kan vi ”skruva ner” intensiteten, ungefär som när du sänker volymen på din stereo, för att du skall kunna återuppleva det utan att känna obehag. Men det är väldigt viktigt att du verkligen går igenom scenen igen för att du skall bli av med dina problem idag. När du väl har gått igenom den och vi tillsammans tagit bort alla de negativa känslorna som varit knutna till den så förpassar du den dit den hör hemma – till historien!

Hur går en regression till rent praktiskt?
När vi möts så sätter vi oss en stund och pratar med varandra. Du berättar för mig vad du helst hoppas kunna få ut av regressionen för att vi tillsammans skall kunna finna rätt ställe i ditt förflutna och jag svarar på de frågor som du säkerligen har. Därefter får du lägga dig bekvämt tillrätta för att kunna slappna av inför regressionen. Min uppgift är sedan att hjälpa dig ner i en djup och skön avslappning för att du skall kunna koncentrera dig på de händelser du kommer att få återuppleva. Därefter följer själva terapidelen där jag hjälper dig att göra dig av med alla negativa känslor som ligger till belastning för dig idag.

Kan du under regressionen locka mig att säga sådant som jag vill hålla hemligt?
Nej, det går inte! Du är hela tiden aktivt med, precis som i vilket annat samtal som helst. Det är du som väljer vad du vill berätta. Jag har dessutom också strikt tystnadsplikt och yppar ingenting av det du har berättat under en regression för någon annan.

Tänk om jag inte kan uppleva någonting?
Nästan alla människor upplever verkligen tidigare händelser, givetvis mer eller mindre intensivt. Min uppgift är att ”lirka” dig tillbaka till en eller flera tidigare upplevelser som är av betydelse för dig, trots alla de spärrar som vi alla sätter upp för oss själva för att begrava, och istället bära med oss, de otrevliga händelser som vi ibland tvingas gå igenom. Erfarenhetsmässigt vet jag att jag lyckas hjälpa minst nio av tio personer. (Vill du se lite mer detaljer kring detta så titta på min egen behandlinsstatistik.)

Hur lång tid tar en regression?
Jag sätter av totalt fyra timmar för dig. Själva regressionen tar från en och upp till närmare tre timmar, resten av tiden använder vi dels för inledande samtal och dels efteråt för samtal kring det du upplevt.
Det är viktigt att göra det grundligt för att resultatet skall bli det du önskar. Då bör man inte heller stressa på skeendet eller avbryta för tidigt.
Slut citat från: http://www.regressioner.se/beskrivning/vanliga-frågor-20512755

Translate-Översätt

DanishEnglishFinnishGermanIcelandicNorwegianSwedish

Kommunens FB sida

Facebook inlägg

Fredagstipset
I morgon lördag är det åter dags för ungdomarna i Härnösands Slagverksensemble och folkhögskolans danslinje att äga Teatern. Klockan 19 börjar föreställningen och det är gratis.
Trevlig helg!

 

Kommentera på Facebook

Tack detsamma

Kommer 😊

Den är alltså imorgon kväll ?:)

Det finns fortfarande chans att det blir ett nytt destinationshotell på Kanaludden. Mark- och miljööverdomstolen har beviljat prövningstillstånd och kommer alltså att ta upp målet för ny prövning. Läs mer här:
https://www.harnosand.se/kommunen/pressochprenumerationer/pressmeddelanden.4.6b2de13212cae86337180009285.html#/pressreleases/fortsatt-chans-foer-hotell-paa-kanaludden-2519188

 

Kommentera på Facebook

Vill inte ta ut något i förväg, men kan inte låta bli att känna värmen som sprids i kroppen tillsammans med hoppet? Kan nu de som helhjärtat jobbat för Härnösands utveckling få en seger över ”avvecklarna”? Genom ett ev positivt domslut kanske Härnösand kan andas ut och kanske kan utflyttningen av företag stoppas. Låt oss alla tillsammans tro och hoppas på det.

Hoppas verkligen satsningen kan genomföras, det skulle bli ett välkommet lyft för stan. 😊👍

Är det frågan om hjärntvätt så då har de lyckas vad Härnösands bor tycker har som vanligt ingen betydelse men sen betyder ingen ting nån ting

Nytänkande och utveckling måste till om man vill ha en levande stad!! Heja!!

Håller tummarna. Härnösand behöver ett lyft 🙂👍

Underbart! 👊🏻👊🏻👊🏻

Bravo

Kanon

Wohoo!

Bygg👏👏👏bygg👏👏👏bygg.

Hoppas, hoppas! Sommarstaden behöver utvecklas! 🙏👌

👌

Nu vänder det, det här blir kanonbra! 🙂

Det vore väl toppen! 👍😊

Kan inte gnällspikarna överklaga igen?

Toppen.

-- Hmmm ...

Äntligen, utveckla sommarstaden!

Hoppas verkligen!! 👏

-- Jaah ... Här ser man att man inte längre ser Domkyrkan Härnösand 😪

Hoppas ...!

👍🏻

Superbra👏

+ Visa fler kommentarer

Det är varmt och torrt ute och det innebär att brandrisken är hög. Räddningstjänsterna i Västernorrland uppmanar alla som eldar utomhus att vara mycket försiktiga. 
Elda inte i närheten av torr växtlighet och ha alltid vatten i närheten när du eldar. Du kan även blöta ner marken runt brasan innan du tänder. Tänk på att använda ordentliga grillar eller särskilt iordningsställda grillplatser som är utformade så att branden inte kan sprida sig.
Läs mer här: https://www.dinsakerhet.se/checklistor/sakrare-fritid/skog-och-mark/elda-sakert-utomhus/

 

Kommentera på Facebook

Vad är det egentligen som ligger bakom det här initiativet? Jag kan inte dra mig till minnes något liknande från min skolgång under 70 och 80-tal. Har något förändrats och isf vad?

Bygglovshandläggare på dagen...
…och en tur på vattnet i solen på kvällen.
I Härnösand och Höga Kusten finns roliga jobb och möjlighet till en rik fritid. Som bygglovshandläggare på samhällsförvaltningen är du med när Härnösand växer. Vision är att bygga en hållbar framtid. Vi på samhällsförvaltning har en central roll i utvecklingen av kommunen - det vi gör ger avtryck i Härnösand. Sök senast den 15 juni.
https://www.harnosand.se/tjanster?rmpage=job&rmjob=1512&rmlang=SE

 

Kommentera på Facebook

Sidan gick inte hitta förresten..

Fredrik Zetterberg är inte detta du?

Sara Westman

35 deltagare från restauranger och krogar var med när det snackades ansvarsfull alkoholservering och sexuella trakasserier i publik/krogmiljö. En utbildning som Härnösands kommun, Kramfors kommun, Sollefteå Kommunoch Polisen genomförde. Att arbeta förebyggande är nyckeln till en samhällsförändring.
#WeDo #härnösand

Satsningen #WeDo handlar om att synliggöra allt arbete som görs i Härnösand för att förebygga trakasserier och kränkande behandling. Det handlar också om att utbilda, medvetandegöra och skapa aktiviteter som kan bidra till att bryta dåliga beteenden och strukturer.

 

Kommentera på Facebook

Hej Gustav! Det vi menar med #WeDo är att vi i Härnösand bestämt oss för att We, vi tillsammans, vill försöka Do, göra något för att förändra den samhällsstruktur som blottades genom #metoo. Läs gärna mer om vår satsning och våra tankar här: www.harnosand.se/kommunen/nyheterkommunen/nyhetsarkivkommunen/harnosandtarmetoovidaretillwedo.5.1... /Karin på kommunikationsavdelningen

Att gå från #metoo till #wedo klingar inte så bra i mina öron... 🙉

Härnösand i toppstriden om titeln Årets sommarstad. När det är halvtid i omröstningen ligger Härnösand bland de fem bästa städerna. Ska vi förbättra fjolårets tredjeplats behövs många röster. Omröstningen pågår till och med onsdag nästa vecka och röstar gör du här:
https://www.reseguiden.se/tips/sommarstad

 

Kommentera på Facebook

Hur vet man ställningen under omröstningen?

Heja Härnösand!

Vi vinner😍

Cecilie Johansson fin du är👌🏼

 

Kommentera på Facebook

Hur gör jag som har ett värdekort med pengar på? Kan jag gå till Coop och flytta över dem till periodkortet

Går det bra att ta med sig en barnvagn på bussen fram och tillbaka till Härnösand från Saltvik? Hjälper chaffisen till med i och urlast?

Kommer ni att utöka turtätheten samt återinföra helgtrafik på landsbygden?

Den sista bekräftelsen funkar inte, så fort man ska trycka på signera på slutet så händer inget,inget på BankID heller . Så hur ska jag slutföra kortet ?

Är det samma tidtabell, eller drar ni på turerna?

Hur gör vi som åker med en grupp förskolebarn, vad gäller då?

Va billigt vem betalar mellanskillnaden och hur?

Var köper man busskortet? fråga från en ringrostig bussåkare👍💚❤❤

Mycket bra initiativ! 👏 Själv åker jag inte buss (än... 😉) men kan glädjas för alla de som nyttjar detta! Var inte så bitter utan se att kommunen gör ngt positivt. 😊 Annars gnälls det över att kommunen inte gör det...

Kanon ! Hamnar på skattsedeln till förmån för äldreomsorg, skola, mm.. Men Härnösand har väl bra ställt så det är väl bara att höja kommunalskatten jättelite så blir alla nöjda 👍

Är ju bra. Tänk om vi som bor där bussen inte går fick liknande rabatter på bilägandet! Men vi får ju vara med o betala 😉😉. Fiffigt va! En tank gratis varje månad skulle jag ta emot, kan verka lite girigt att ta två för att täcka hela beloppet 😂😂

Det är en helt fantastisk reform på så många olika sätt! Inte minst är det en jämlikhetsreform och en reform som ökar friheten för oss unga (för alla oss under 19 år blir kollektivtrafiken gratis). Oavsett var du bor i Härnösand och oavsett hur mycket du tjänar ska du kunna resa genom kommunen. Du ska kunna gå på bio, träffa kompisar och njuta av landsbygden. Du ska få tillhöra Härnösand och kunna vara aktiv i vår gemenskap. Tack till S-styret som genomför detta! 🌹❤️

Synd bara att dem på glesbygden inte kan utnyttja det då det går väldigt lite bussturer...

50 spänn blir dyrt det i Härnta eftersom det går så få bussar, för 50 spänn i Fjollträsk kan jag åka i flera timmar

Någon annan betalar, skattebetalarna. Problemet med socialism är dock att förr eller senare får man slut på andra människors pengar 😉

-- Men jag måste nog ändå nyttja Taxi för att komma från Hospitalsgatan till närmaste hållplats för att åka till Ankaret 🙁

Fantastiskt! För mig kostar tor Sundsvall 56:- som pensionär.

Är ju kanon för dom som kan åka buss, vi andra får ju bara höjd skatt på bränsle men på nåt sätt måste ni ju locka folk till stan

Kanon bra miljösatsning! Hoppas det kommer gå några bussar till Gussjö på helgen nån gång oxå!!

Härnösand tätort, eller Kommun......!? Finns väl ingen tätort i Västernorrland med så dålig tätortstrafik!

Billigt o bra i Härnösand. Ni har bra politiker där!

Heja Härnösand! 👏

Vore något för Sundsvall att ta efter.

Kul för alla som har mindre än 9 km till närmaste buss 😕

👍Markus Lantz

+ Visa fler kommentarer

 

Kommentera på Facebook

Har aldrig besökt Härnösand men det verkar vara en trevlig stad..röstat och delat...👍

Jag har aldrig varit där men jag ty cker det ser härligt ut. Åh så har jag mitt bar barnbarn med familf där.....

Fint. Måste åka dit

Min forna studentstad. Den ligger mig alltid varm om hjärtat 😍 Underbar tid i den staden var det. Vacker och pittoresk...

Vatten, natur, vackra byggnader och blommor vart du än tittar.

Härnösand 💙 är en vacker sommarstad o absolut årets bästa sommarstad 👏 Röstat👍

En vacker stad med ett underbart läge vid kusten.

Vackra barndomsstad ❤️

Röstat. På Piteå å Härnta.

Röstat och delat....självklart! 👍

Härnösand är en vacker sommarstad röstat och delat

Röstat å delat helt klart Härnösand ❤️

Röstat och delat

Vackra Härnta. Röstat och delat.

Röstat och delat 😀

Absolut Årets sommarstad👍

Röstat och delat👍

Röstat o delat !

Fixat! 🙂

Så fin stad 😊

Röstat och delat

Röstat o delst

Heja Härnta ❤

Pärlan på Norrlandskusten ⭐️

En trivsam stad!

+ Visa fler kommentarer

05.13.18 Se. skrivet av ...

Hej,
Jag försöker placera några av mina gamla fotografier i tid och rum. Jag tror mig minnas att jag ombord på jagaren Hälsingland 1961. Var kan jag få reda på om jag minns rätt. Utges fortfarande någon dagstidning, som bevakade Härnösand på den tiden? Eller finns det i kommunens arkiv några uppgifter om örlogsbesök 1961?. Några av mina foton visar ett större fyrverkeri över staden tagna från en höjd. Tyvärr går det inte att bifoga någon bild i inlägget. Annars kanske någon kunde känna igen byggnader i staden.
... Se merSe mindre

Kommentera på Facebook

Hej! Tidigare fanns Nya Norrland och Västernorrlands Allehanda som tidningar i Härnösand. Tidningarna slogs ihop och kallas idag Tidningen Ångermanland. I Härnösand finns också landsarkivet riksarkivet.se/harnosand. De kanske kan vara till hjälp. Vänliga hälsningar Karin på kommunikationsavdelningen

Fuglesang tog rymden till Hedda Wising! Under onsdagsförmiddagen fick alla åttondeklassare på Hedda Wisingskolan möjlighet att lyssna på Sveriges enda astronaut, Christer Fuglesang. Det var näst intill fullsatt då eleverna fick en inblick i hur det är att sväva tyngdlöst i rymden, bli ivägskickad av 50 000 hästkrafter samt hur det är att arbeta på en rymdstation.

Besöket är en del av Christer Fuglesangs skolturné längs norrlandskusten. Turnén arrangeras av Rymdstyrelsen och syftet är att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos elever runt om i landet.

Efter föreläsningen följde en lång frågestund då många nyfikna och intresserade elever fick möjlighet att ställa sina frågor till Christer.Image attachment

 

Kommentera på Facebook

Nu väger ju Discovery över 100 ton så 50 000 hästkrafter hade knappt rubbat den från marken. "Dragkraften på de tre huvudmotorerna på skytteln omräknat till mekanisk effekt motsvarar 37 miljoner hk"

Ladda fler

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av kakor. mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng