DanishEnglishFinnishGermanIcelandicNorwegianSwedish

Foto . Eric Blomqvist

Den 24/9 2017 kraschade jag med mc:n i Fagersta, på väg hem.

Det visade sig att en reporter på Fagersta Posten, Eric Blomqvist, har skrivit lite om händelsen.

http://www.fagersta-posten.se/blaljus/olyckor/motorcykel-tvingades-att-vaja-for-bil-i-rondellen-utanfor-lidl


Ungdomarna i bilen kom väldigt snabbt och hjälpte mig, med mc:n, hjälpte mig undan från vägen, ringde efter hjälp mm.

Dom kom från min högra sida, dom körde in i rondellen före mig.

När jag såg att dom inte körde rakt igenom rondellen från Lidl så utgick jag i från att dom skulle svänga vänster och åka vidare åt samma håll som jag kom ifrån(jag hade tankat mc:n på OK/Q8)

Så, jag slutade bromsa och blev sedan väldigt överraskad när dom fortsatte ett helt varv i rondellen.

Jag bromsade för hårt, framhjulet låste sig och mc:n vekt sig åt höger och slog i asfalten.

Jag landade troligen med högra sidan av överkroppen(jag han inte ta emot mig med höger hand) i trottoarkanten.
Gjorde väldigt ont, sen landade mc:n även ganska hårt på höger fot.
Vänster hand gjorde jag också illa, dock ganska lindrigt.

När jag klivit upp så hade jag inte så väldigt ont, jag trodde att jag skulle kunna köra hem.

När alla hade åkt och jag var helt själv så fick jag allt mer ont i bröstkorgen och jag insåg jag att jag hade gjort illa mig mer är jag trott.

Jag ringde till min systers sambo och bad dom att hjälpa mig.

Syrrans sambo körde mc:n till deras lantställe, min syster körde mig också dit.

Jag ringde till min egen sambo och berättade att jag inte kunde köra mc:n hem.

Sambon  hämtade mig och körde hem mig.

Det vart en jobbig hemresa trots att jag bara åkte med och satt i baksätet hela vägen hem(ca 42 mil).
Svårt att kliva ut och in i bilen.

Jag fick några knäckta revben.
MC,n landade delvis på höger fot som svullnade upp men gick ändå att stå och gå på rätt bra.

Jag hoppades att kunna åka ner och hämta mc:n efter ca 1 vecka.

I övrigt så gick allt bra, mc:n blev inte skadad, höger plåtväska fick några mindre plåtskador.

Jag lärde mig en nyttig läxa.

Tro inte att jag vet vad en annan trafikant ämnar göra, utan sakta in och vänta och se.

/Lasse

[et_pb_vertical_timeline admin_label=”Timeline – Vertical-MC krasch rehab” _builder_version=”3.14″ line_color=”#e02b20″ background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction=”1px” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off”][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”MC krasch Fagersta” use_read_more=”off” animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none” font_icon=”%%219%%” icon_color=”#e02b20″ text_text_shadow_horizontal_length=”0em” text_text_shadow_vertical_length=”0em” text_text_shadow_blur_strength=”0em” text_shadow_horizontal_length=”0em” text_shadow_vertical_length=”0em” text_shadow_blur_strength=”0em” headings_text_shadow_horizontal_length=”0em” headings_text_shadow_vertical_length=”0em” headings_text_shadow_blur_strength=”0em”]

Den 24/9 kraschade jag med mc:n i Fagersta, på väg hem.

[/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”Flyttar MCn” timeline_label=”Lite ont … Känns inte bra” use_read_more=”off” animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none” font_icon=”%%277%%” text_text_shadow_horizontal_length=”0em” text_text_shadow_vertical_length=”0em” text_text_shadow_blur_strength=”0em” text_shadow_horizontal_length=”0em” text_shadow_vertical_length=”0em” text_shadow_blur_strength=”0em” headings_text_shadow_horizontal_length=”0em” headings_text_shadow_vertical_length=”0em” headings_text_shadow_blur_strength=”0em”]

Startar och flyttar mc,n till parkeringen vid Lidl.
Några 100 meter bort.

Gick ganska bra, men börjar få mer ont i bröstet

[/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”Klarade inte att köra mc hem” use_read_more=”off” animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none” timeline_label=”Ökande – Bröstsmärtor – Revben” text_text_shadow_horizontal_length=”0em” text_text_shadow_vertical_length=”0em” text_text_shadow_blur_strength=”0em” text_shadow_horizontal_length=”0em” text_shadow_vertical_length=”0em” text_shadow_blur_strength=”0em” headings_text_shadow_horizontal_length=”0em” headings_text_shadow_vertical_length=”0em” headings_text_shadow_blur_strength=”0em” font_icon=”%%264%%” icon_color=”rgba(132,11,88,0.88)”]

Först trodde jag att jag skulle kunna fortsätta och köra hem.
MC,n hade bara några små plåtskador, höger plåtväska.

Ambulanspersonalen undersökte mig när jag hade tagit av mig på överkroppen.
Dom ville att jag skulle följa med till sjukhuset med det vägrade jag att göra.
Då skulle mc,n bli plundrad, jag hade dator mm.
Sjukvårdspersonalen fick nöja sig med en ytlig kontroll.

Efter ca 30-40 minuter insåg jag att jag hade skadat mig mer än jag först trott.
Väldigt ont i bröstkorgen, några revben var troligen knäckta.

Jag fick ringa till min syster och hennes sambo och be om hjälp.
Jag hade startat min hemresa från deras lantställe, dom bor några mil från Fagersta

[/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”Ringt Sambon” timeline_label=”Ringt Sambon” use_read_more=”off” font_icon=”%%264%%” icon_color=”#7cda24″ animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none” text_text_shadow_horizontal_length=”0em” text_text_shadow_vertical_length=”0em” text_text_shadow_blur_strength=”0em” text_shadow_horizontal_length=”0em” text_shadow_vertical_length=”0em” text_shadow_blur_strength=”0em” headings_text_shadow_horizontal_length=”0em” headings_text_shadow_vertical_length=”0em” headings_text_shadow_blur_strength=”0em”]

Jag insåg att jag behövde transport hem från min systers lantställe.

Jag ringde till min sambo som var hos sin väninna.
Jag har kraschat med mc,n – jag är ganske ok, men har ont.
Kan du komma och hämta mig och köra mig hem?

Jo, det går bra, vi åker om en stund, ska tanka först.

[/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”Syrran och hennes sambo anländer” use_read_more=”off” animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none” font_icon=”%%257%%” text_text_shadow_horizontal_length=”0em” text_text_shadow_vertical_length=”0em” text_text_shadow_blur_strength=”0em” text_shadow_horizontal_length=”0em” text_shadow_vertical_length=”0em” text_shadow_blur_strength=”0em” headings_text_shadow_horizontal_length=”0em” headings_text_shadow_vertical_length=”0em” headings_text_shadow_blur_strength=”0em” timeline_label=”Behöver hjälp” icon_color=”#e0332a”]

Jag var nu väldigt glad över att få hjälp.!!!
Nu hade jag väldigt ont i bröstkorgen.

Min systers sambo, Sten kör mc,n till deras lantställe.

Min syster fick först köra mig till närmaste bensinmack.
Följa med mig in på toan – Hjälpa mig av med mc kläderna
Hjälpa mig att ta på mig vanliga kläder.

Sen körde hon hem oss till deras lantställe

[/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”Väntar på Sambon” timeline_label=”Väntar på hemtransport” use_read_more=”off” font_icon=”%%154%%” animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none”]

Väl framme hos syrran och Sten.
Väldigt bra att jag inte försökte åka hem med mc,n.!!!
Nu har jag bedrövligt ont.

[/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”Sambon kör hem mig” timeline_label=”Smärtsam hemresa” use_read_more=”off” font_icon=”%%257%%” icon_color=”#ea528c” animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none” text_text_shadow_horizontal_length=”0em” text_text_shadow_vertical_length=”0em” text_text_shadow_blur_strength=”0em” text_shadow_horizontal_length=”0em” text_shadow_vertical_length=”0em” text_shadow_blur_strength=”0em” headings_text_shadow_horizontal_length=”0em” headings_text_shadow_vertical_length=”0em” headings_text_shadow_blur_strength=”0em”]

Min sambo, Benita anländer med sin väninna Åsa.
Dom har kört med Åsas bil till min syster.
Efter en kort fikapaus åker vi hem till Härnösand

Väldigt jobbig hemresa.!!
Dom knäckta revbenen värker, varje gupp i vägbanan gör ont.
Det gör väldigt ont när jag ska kliva ur bilen för toa besök

Till slut är vi äntligen hemma.!!

 

[/et_pb_vertical_timeline_item][et_pb_vertical_timeline_item _builder_version=”3.14″ title=”Knäckta Revben – Lång läktid” timeline_label=”Home sweet home …” use_read_more=”off” font_icon=”%%236%%” animation=”off” use_background_color_gradient=”off” background_color_gradient_type=”linear” background_color_gradient_direction_radial=”center” background_color_gradient_overlays_image=”off” parallax=”off” parallax_method=”on” background_size=”cover” background_position=”center” background_repeat=”no-repeat” background_blend=”normal” allow_player_pause=”off” background_video_pause_outside_viewport=”on” text_text_shadow_style=”none” text_shadow_style=”none” headings_text_shadow_style=”none” box_shadow_style=”none” text_text_shadow_horizontal_length=”0em” text_text_shadow_vertical_length=”0em” text_text_shadow_blur_strength=”0em” text_shadow_horizontal_length=”0em” text_shadow_vertical_length=”0em” text_shadow_blur_strength=”0em” headings_text_shadow_horizontal_length=”0em” headings_text_shadow_vertical_length=”0em” headings_text_shadow_blur_strength=”0em”]

”Äntligen Hemma”

När jag hade klivit upp efter kraschen så trodde jag att jag inte hade skadat mig.
Jag trodde att jag bara hade tappat andan när jag slug i backen/trottoaren.

Men, dom knäckta revbenen tog lång tid att läka.
Dom första veckorna var väldigt jobbiga.
Att hosta, nysa skapade smärtvågor genom hela kroppen.
Rädslan för att hosta och nysa var svår att hantera den med.
Sambon fick hjälpa mig under dom första veckorna.

Tack Benita för all hjälp.!!!!

Kändes riktigt bedrövligt att behöva hjälp.!!!
Efter ca en månad så trodde jag att jag var bra igen.
Lyckades knäcka till bröstbenet mitt i bröstkorgen på något vis.
Det var tydligen också skadad.
Tog också tid att läka …

MC,n fick vara kvar på lantstället över vintern.

I början på December började jag bli ”som folk” igen.
Det hade slutat att göra tokont vid hosta och nysningar.
Det gick bra att snyta sig, lite ont men helt ok.

[/et_pb_vertical_timeline_item][/et_pb_vertical_timeline]

Share This